Doe mee

Wil je de Stichting Behoud Boeier en de Ludana helpen?

Om de Ludana in de vaart te houden, kunnen we je hulp goed gebruiken. Je kunt helpen:

  • Als Donateur. Je draagt met een bedrag van € 25 tot € 99 bij aan het voortbestaan van de Ludana en krijgt daarvoor – naast een geweldig goed gevoel – twee keer per jaar de nieuwsbrief – de mogelijkheid om gratis mee te varen op ‘logistieke vaardagen’. Als je het leuk en leerzaam vindt om mee te helpen met het onderhoud van de Ludana ben je van harte welkom.
  • Als Opstapper. Hetzelfde als donateur, maar met een donatie vanaf € 100 per jaar voor een minimale periode van 5 jaar kun je meevaren op  een van de ‘donateursdagen’. We streven naar een paar dagen per maand van mei tot en met september speciaal voor onze donateurs, dat is inclusief koffie/thee/fris, een lunch en een borrel aan boord. Doneer je € 250 of meer, dan ben je welkom op alle donateursdagen.
  • Als Reder. Met een periodieke schenking van € 500 per jaar voor een minimale periode van 5 jaar ben je Reder. Uitnodiging voor de wedstrijddagen waar de Ludana aan deelneemt en vanzelfsprekend welkom op logistieke vaardagen en de speciale donateursdagen.
  • Als Rentmeester. Naast de privileges van de Reders, kan de Rentmeester in overleg met het bestuur één dag per jaar beschikken over de Ludana. Op deze dag zal worden gevaren en kunnen maximaal 10 gasten door de Rentmeester worden uitgenodigd om aan boord van de Ludana te genieten van dit varend maritieme erfgoed. Daarnaast zijn Rentmeesters gevraagd en ongevraagd adviseur van het bestuur. Alle bestuursleden zijn Rentmeester.

Vanwege onze ANBI-status kun je ook nog fiscaal voordeel hebben met je gift. Als je je gift voor vijf jaar (of langer) vast wil leggen, dan kan je je donatie aftrekbaar maken van de belasting. Omdat de Stichting Behoud Boeier door de belasting dienst erkend is als culturele instelling is er een extra aftrek faciliteit. De formulieren (1 voor de schenker en 1 voor de ontvanger) die hiervoor nodig zijn, kun je downloaden: PG_formulier schenker en PG_formulier ontvanger [PDF files – beide 167 kb). De notaris is hiervoor niet meer nodig). Heb je nog vragen, neem contact met ons op of check de site van de belastingdienst.

Ja, ik word donateur

Er zijn nog meer manieren hoe je ons kunt helpen onze doelen te bereiken:

  • Als stille genieter. Je loopt langs de kade en ziet de Ludana liggen. Je geniet van de prachtige lijnen en het gepoetste koper. Misschien stap je even aan boord om ook het gezellige interieur te proeven. Of je bent aan het varen en komt de Ludana tegemoet. Een groet en een glimlach.
  • Als Facebook vriend. Je leest de belevenissen, de reacties, de nieuwtjes en de agenda.
  • Als bedrijf of organisatie. Voor € 1500 huur je de Ludana inclusief bemanning en catering voor een teamdag, een training, een bedrijfsuitje of zo maar voor een geweldige dag met mensen die jou dierbaar zijn.
  • Als schipper of maat. Je bent gastheer op de Ludana en zorgt ervoor dat de gasten een gedenkwaardige dag beleven. Jouw eigen zeilambities maak je die dag ondergeschikt aan het belang van gasten en schip. Je krijgt daarvoor eeuwige dankbaarheid, een uitgebreide training en een bescheiden onkostenvergoeding.

Zie jij zelf nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld als fotograaf, als auteur, als koperpoetser, als dekschrobber of iets anders waar jij goed in bent, aarzel niet en neem contact met ons op. We horen graag je ideeën!