Albert Froom treedt toe tot Stichtingsbestuur

Albert Froom, vice-voorzitter van de Stichting Behoud Boeier

Het Bestuur van de Stichting Behoud Boeier is zeer verheugd met de toetreding van Albert Froom als vice-voorzitter. De komende tijd staat er veel te gebeuren en vele handen maken lichter werk, was de gedachte. Albert brengt bestuurservaring mee vanuit maatschappelijke organisaties en is beroepshalve zeer betrokken bij “Goede Doelen” in het algemeen. De goede doelen waarbij Albert helpt bij de aanwas van nieuwe directeuren en bestuursleden, bevinden zich zowel in de culturele sector als in ontwikkelingssamenwerking, waarbij het belangrijkste uitgangspunt het geloof in de kracht van mensen is. Albert komt uit Friesland en zeilt zodoende al zijn hele leven. De laatste 20 jaar zeilt Albert platbodem; een prachtige gelijnde Lemsteraak van Hummel (de Groote Visch, zie Stamboek), wat de liefde voor de mooie Ludana heeft aangewakkerd. Albert is opgeleid als jurist. Welkom aan boord Albert!

Continue Reading

Ludana in Holland zeer geslaagd

Ludana door Amsterdam

We zijn erg tevreden zijn over de Ludana in Holland Tour! Ludana werd overal hartelijk ontvangen, kreeg mooie plekjes in diverse havens en haalde zelfs De Telegraaf! Een leuk moment was ook toen tijdens een prachtig tochtje dwars door Amsterdam van een balkon hard “FRYSLAN BOPPE!!” werd geschreeuwd. Wat maar weer aangeeft dat Ludana in staat is sterke gevoelens in ons ieder op te roepen. Inmiddels is Ludana terug in Friesland en maakt ze zich op voor haar winter-schoonheidsslaapje.

Continue Reading

Ludana in Holland

Ludana bij KWV De Kaag

Ludana ligt een paar weekjes in ‘Holland’, dat wil zeggen in het westen van Nederland. Ook daar maken we mooie dingen mee; we liggen onder andere naast de Frans Naerebout, een andere Bernard boeier en zeilen wedstrijden op de Kaag en de Westeinder. Ludana komt op het grote water goed tot haar recht; overstag gaat wat langzaam maar komt de dame eenmaal op gang, is ze niet te stoppen.

Continue Reading

Ludana enthousiast ontvangen op de HISWA

Tussen het blinkend witte polyester en glanzende chroom verwacht je op de HISWA te Water niet direct een eikenhouten boeier van 124 jaar oud. “Dit is pas een écht schip…” verzuchtte een bezoeker vergenoegd aan boord van Ludana. Het was leuk en érg gezellig op de HISWA; veel mensen namen even een kijkje aan boord en we kregen volop de kans om haar verhaal te vertellen. En we kregen daarvoor veel mooie verhalen terug; het blijkt dat veel mensen dierbare associaties hebben met ‘rond- en plat’. Reden genoeg om ons werk voort te zetten!

Continue Reading

Nieuwe vaste ligplaats bij de Galamadammen

Ludana heeft vanaf 9 april een nieuw vast plekje bij de Galamadammen. Vlak voor het terras, zodat iedereen (en hoe kan het ook anders?) haar direct kan bewonderen. Op maandag 17 april (2e Paasdag) zijn we tussen 12.00 – 16.00 aan boord. Je bent van harte welkom om even langs te komen. De Ludana en de Galamadammen waren al eerder nauw met elkaar verbonden en de Stichting is dan ook erg verheugd over de hernieuwde samenwerking. Tot snel!

Continue Reading

Ludana naar Sail Den Helder 2017

Op 22-25 juni 2017 vindt SAIL Den Helder plaats en de Ludana zal aanwezig zijn. Een prachtig evenement waarbij het hart van iedere bootjesliefhebber sneller zal slaan! Van Tall Ships tot stoom- en motorsleepboten, van klippers tot zeilwherry’s, van Langedijkers tot akkerschuiten, je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het op SAIL Den Helder. Dan mag ook de Ludana natuurlijk niet ontbreken! Voor (varende) donateurs is het mogelijk om aan te sluiten tijdens de heen- en/of terugreis naar Den Helder. Neem contact met ons op als je interesse hebt. 

Continue Reading